„Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló. Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól!
Ismerd fel a csodát!”
(Robert Fulghum)


A Vásár téri emeletes házak között, szinte észrevétlenül bújik meg a kis épület, mely a város legkisebb, két csoportos óvodája.
Talán mérete, talán szellemisége miatt igazán barátságos, családias az óvoda légköre. Az épület maga régi, de minden adott ahhoz, hogy a környék apróságai derűs, tartalmas napokat tölthessenek nálunk.
Az óvoda két vegyes csoportja a Vízipók, és a Méhecske nevet viselik. Négy óvodapedagógus és két dajka látja el a gyermekek nevelését, gondozását.
A mesék, versek, dalok átszövik mindennapjainkat, játékos formában ismerkedhetnek a matematikával, megfigyelhetik környezetük változásait, a természet szépségeit. Változatos eszközök használatával fejlődik kézügyességük, kreativitásuk. A foglalkozásokon kívül különböző szakkörök várják az érdeklődőket: néptánc, gyermek jóga, hittan.
Azokkal a gyerekekkel, akik valamilyen terülten kissé lemaradtak, a fejlesztőpedagógus, a logopédus, a gyógytornász és a gyógypedagógusok egyénileg foglalkoznak, emellett óvodapszichológus és szociális segítő is kiegészíti munkánkat.
Testnevelés foglalkozáson lehetőségünk van a közeli tornaterem használatára, így a nagyobbak mozgásigénye is teljesen kielégíthető.
Rendszeresen látogatunk színházi előadásokat a Balaton színház bérletes előadásain, valamint színvonalas vendég előadásokat hívunk az óvodába: báb és zenés műsorokat.
Nagyon szeretünk kirándulni, múzeumba járni. Jó időben a tágas, esztétikus udvar és a környék szépségeit felfedező séták biztosítják a jó levegőn való tartózkodást, az egészséges életmódra nevelést.
A beszoktatást megkönnyíti, hogy a szülők ezekben a napokban a csoportban lehetnek a gyerekeikkel, a későbbiekben pedig közös játszóházakat tartunk évente több alkalommal.
A barátságos, meleg, családias légkör, a kialakított szokás és szabályrendszer segít abban, hogy gyermekeink biztonságban, jól érezzék magukat, szeretetteljes odafordulást tapasztalhatnak az itt dolgozó felnőttektől.

“ Megismerni, de nem megváltoztatni gyermekeinket, a felfedezés örömén, a megtapasztalás élményén keresztül segíteni őket egyéni képességeik kibontakoztatásában”

Kovács Imréné
tagintézmény-igazgató