„Két dolgot kell adni a gyermekeknek:
gyökereket és szárnyakat.”

Johann Wolfgang Goethe

Óvodánk a város központjában helyezkedik el. Közvetlen közelében van városunk legnagyobb parkja, amelynek sétaútjain könnyen elérhető a Balaton part, a múzeumok, a színház, a könyvtár, a hajó- és vasútállomás. Központi fekvése ideális lehetőséget nyújt az állat- és növényvilág változásainak közvetlen megfigyelésére, az emberi tevékenységek megtapasztalására.
Óvodánkban négy vegyes életkorú csoport működik. Csoportjainkban az általános óvodai fejlesztés mellett speciális tevékenységeket is nyújtunk:
     - néphagyományok és ének-zene
     - kompetencia alapú nevelés
     - kézműves- és kismesterségek
Mindennapi munkánk során nagy figyelmet szentelünk a játékra, mint a gyermeki személyiség elsődleges színterére. A napi tevékenységeinket is ennek figyelembe vételével tervezzük meg. A művészeti tevékenységekre alapozva próbálunk a gyermeki lélekre hatni, ahol az alkotás öröme is segíti a gyermekeket a sikerélmény megélésében.
 Igyekszünk a folyamatos pedagógiai megújulásra. A Sajtkukacda csoport örömmel vett részt a város és több intézménye által benyújtott és elnyert TÁMOP3.1.4. Kompetencia alapú oktatási projektben. A csoport 2009/2010-es tanévtől e szerint a nevelési program szerint működik. Óvodánk többi csoportja is figyelemmel kísérte és segítette tevékenységüket. Folyamatosan részt veszünk a TÁMOP által nyújtott projekt lehetőségekben.
 Óvodai életünkbe szívesen bekapcsolódnak gyermekeink szülei is, hisz szorosan együttműködve érjük el a gyermekek optimális intellektuális, közösségi és érzelmi fejlődését.
 Ennek egyik színtere az óvodában szervezett ünnepek előtti játszóházak és a május végén tartott családi nap. Utóbbit évek óta a Helikon Horgászegyesület Vízitelepén tartjuk. Ezen rendezvények bevételei alapítványunk a „Jóakarat Óvodai Alapítvány” anyagi lehetőségeit bővítik.
 
Amennyiben a szülők igénylik, délutáni fakultatív programokra is lehetőséget nyújtunk.
     - néptánc
     - T.E.T. /Táncalapú Esztétikus Testmozgás/
     - játékos német nyelv
     - játékos angol nyelv
     - karate

A Győri Chíp szinház társulata évek óta, több alkalommal látogat el óvodánkba.
Nagyon fontos számunkra, hogy óvodásaink kiegyensúlyozottak, vidámak és magabiztosak legyenek, akik kíváncsiak és nyitottak az őket körülvevő világra és egyéniségük megtartása mellett magabiztosan indulnak majd az iskolába.

Kovács Erika
tagintézmény-igazgató